+31651387741

  De Koppel-C mediamethode


  Het lijkt zo eenvoudig. De media te woord staan om bijvoorbeeld duiding te geven aan een crisis die in een eigen organisatie of daarbuiten plaats vindt of de media te woord te staan omdat zij iets van u of de organisatie willen weten. Veel bestuurders zien op tegen mediacontacten. De praktijk lijkt weerbarstig en journalisten niet te vertrouwen.

  Maar veel van dit beeld klopt niet. Koppel-C meent dat met behulp van goede mediatraining elke bestuurder in tijden van crisis, maar ook als er geen sprake is van een crisis, de media effectief te woord kan staan.

  Effectief
  Koppel-C heeft biedt mediatrainingen, die helpen bij het effectief overbrengen van de boodschap. Niet langs de bekende aanvliegroute van het uit je hoofd leren van kernboodschappen en ingestudeerde teksten. Koppel-C meent dat deze manier van media-communiceren uit de tijd is. Het leidt niet meer tot effectieve communicatie. De kijker en luisteraar prikt er doorheen.

  Bij de mediatrainingen van Koppel-C gaat het niet om reputatiecommunicatie. Koppel-C biedt mediatrainingen aan waarbij je vooral jezelf mag blijven, je geen uit het hoofd te leren zinnetjes en kernboodschappen communiceert, maar vooral jezelf blijft en je eigen taal spreekt.

  Eigen gevoel
  Koppel-C heeft een methode ontwikkeld waarin (zorg)bestuurders, burgemeesters en woordvoerders veel meer vanuit hun eigen gevoel de media te woord staan. Daarmee worden feiten en achtergronden vermengd en ontstaat een geloofwaardig beeld.

  Onze methode is sterk gericht op de praktijk. Aan de hand van diverse voorbeelden wordt de realiteit van de buitenwereld naar binnen gehaald. Onze trainers gaan daar vervolgens mee aan de slag. Het leidt tot interactieve workshops, waarbij we theorie en praktijk samen komen. Onze theoretische methode wordt gekoppeld aan talloze praktijksituaties. Het resultaat: u staat met ontspanning de media te woord. De trainingen worden verzorgd met ervaren journalisten uit de praktijk.

  Behalve de Koppel-C mediatraining zijn wij ook beschikbaar voor coaching en/of begeleiding wanneer uw organisatie onverwacht grootschalige positieve of negatieve media-aandacht krijgt.

  Meer weten?
  Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij sturen dan nadere informatie op of bespreken vrijblijvend wat wij voor u kunnen betekenen.